Kennel Tenacious

Kennel Tenacious registrerades år 2006 och håller till i Boden, Norrbotten, där terrierrasen Jack Russell föds upp i hemmiljö. Med ett kennelnamn som ””Tenacious””, vilket betyder uthållig och ihärdig på engelska, är det inte svårt att omedelbart se vilka egenskaper det är som gör just denna ras så speciell och populär. Hundarna hos Kennel Tenacious avlas efter strikt standard och under omsorgsfull uppsyn. Målsättningen är att få friska, starka valpar med stabilt temperament och goda jaktegenskaper. Tack vare den långa erfarenheten man har kan man garantera att valpar inte har bandmask eller andra parasiter. Detta betyder dock inte att hundarna inte passar alldeles utmärkt för andra aktiviteter, såsom agility, lydnad och spår, en arbetande terrier är en lycklig terrier.

Ett vanligt sätt att beskriva Jack Russell terrier är ””en stor hund i litet format”” och det stämmer verkligen. Den är liten och kompakt byggd, men allt annat än feg, då den från början avlades fram för grytjakt vilket den fortfarande används för än idag. Detta gör den till en orädd och envis hund, men trots att detta är en del av rasens charm kan det också orsaka en del problem. Denna hund har en tendens att spåra vilt, skälla och gräva och ibland till och med vara aggressiv mot andra hundar, eftersom den inte vet hur liten den är. Men hos Kennel Tenacious ses dessa egenskaper som en styrka.

Hitta din nya familjemedlem hos Kennel Tenacious

Jack Russell är en korthårig, storfläckig vit ras, och den är definitivt mer praktiskt lagd än avlad för skönhet, vilket gör att den kräver minimal pälsvård. Med sin livliga personlighet och låga tolerans för uttråkning är detta en både krävande och underbar ras, det handlar helt enkelt om att hitta en person som passar den och dess behov. Om du känner att du är denna person och att en Jack Russell är precis vad du behöver för att lysa upp ditt liv, då rekommenderas du att besöka Kennel Tenacious i Norrbotten och charmas av denna underbara ras och allt som den har att erbjuda.

Kennel Tenacious föder upp de pigga hundarna av rasen Jack Russel