Jack Russell Terrier

Jack Russell Terrier är en liten, vit, oftast storfläckig hund. Den togs fram i England för ungefär 200 år sedan för att hjälpa till med rävjakt. De större hundarna jagade räven tillsammans med ryttare, och när räven slank ner i sitt gryt var det Jack Russellns tur. För att våga följa räven ner under jord och sedan jaga ut den, eller hålla kvar den tills jägarna kom, krävdes en viss uthållighet och självständighet, och dessa är egenskaper som denna lilla terrier sedan dess blivit så känd för. Med en kompakt kropp och kort päls är Jack Russell terrier perfekt för denna typ av jakt.

Jack Russell Terrier är utan tvekan en speciell hund. Stor i sinnet men liten i formatet muckar den ibland gräl med andra hundar, eftersom den inte riktigt vet om hur liten den egentligen är. Det är en intelligent hund med stabilt temperament, som är lättlärd och ivrig att följa med på alla möjliga aktiviteter, vare sig det handlar om jakt, agility, lydnad eller spår. Men se till att välja välja rätt kennel inför köpet och att den aktiveras ordentligt, för en uttråkad Jack Russell kan skälla, gräva, springa runt och vara allmänt påfrestande för den som inte vet hur den ska underhållas. Det är med andra ord ingen nybörjarhund!

Jack Russell terrier är rasen för dig som söker en trogen, energisk vän

Jack Russell Terrier – familjevänlig men bestämd

Låt dig inte avskräckas nu – Jack Russell terrier är en fantastisk ras för den person som passar dess livsstil. Om du gillar utmaningar och vill ha en vän att utforska skogen med, ta med på långa promenader, jaga med eller träna på agility-banan, så kan Jack Russell vara rätt för dig. Trots dess lilla storlek lämpar den sig inte alltid för lägenhetsboende. Den kräver väldigt lite pälsvård, och det är en mycket familjevänlig hund, som älskar sällskap och lek. Var bara försiktig med den omkring mindre djur, då jaktinstinkten kan kicka in under fel omständigheter och till och med sluta illa.